(DOWNLOAD) Memilihmu Kerana Dia


Memilihmu Kerana DiaSarah seorang anak yatim piatukuat semangat dan sabar orgnya Sedih part dia bagi Ku Ammar kawin ngan gfnya Lisanani setelah diberi izin kat suaminya utk kawin lagisupaya elak lakinya nie berzinaKu Ammar yg seblum ini benci kat suaminya utk kawin lagisupaya elak lakinya nie berzinaKu Ammar yg seblum ini benci ngan istri pilihan ibunya tu lama2 terangau ugak haaa ambik kau hahaha masa ni Sarah plak The Assassins of Isis jual mahal tapi dlm hati suka sbb Ku Ammar dahatuh cinta ngan dia Cabaran buku tebal yang ketiga Dan ini buku tahun 2014 Adakah saya sengaja memilih utk membaca karya yg sudah lama Ya Sebab saja Dah baca sinopsis tapi masih tekad nak teruskan Get Even The Complete Book Of Dirty Tricks jugak walaupun tahu storyline dia melibatkan org Malaysia yang kaya raya kaki kikis dendam playboy harta kahwin paksa Masa baca pasal Sarah yang kehilangan suami dia Jatuh rasa simpati bertubi tubi dekat Sarah Tapi hujung akan terselit perasaan yang Sarah ni bukan la hidup dia akan merempat walaupun kehilangan suami Dia masih boleh dikatakan mewah Diberikan kepercayaan yg terlalu besar dan tinggi oleh mak mertua dia Dgn menguruskan Heritage Well Sarah kendalikan syarikat atas sebabanji dia dekat arwah suami dia Entah mcm mana muncul Ammar Abg ipar dia Yang lama membawa diri sebab merajuk dgn mak sendiri Dan kehadiran Sarah dibenci Ammar Dia rasa tergugat dgn kedudukan dia Dan si Ammar ni yang spoilnya banyak Ada kekasih gelap yang biasalah perempuan kaki kikis nama Lis Elok sangat la dua ni Boleh hantuk kepala Annoying gila perangai Kira mcm cinta mati la Eh cmna eh nak citer Rasa mcm takut panjang plk reviu niTak suka watak hero Sebab kehidupan dia terlalu social sepanjang dia dgn Lis Hidup mcm suami isteri Dan dia pun mulut takda insurans Memperlekehkan org tak bertanggungjawab and banyak la Lis also malas nak huraikan Korang penah tgk Amharic Newspaper Reader jenis perempuan kikis gedik mcm mana Macam tu la Lis Sarah Tumpang simpati dgn nasib dia yang kerap menjadi mangsa keadaan You deserve better than that person But at the end of the day Korang dh bolehangka Happy ending ever Sekian

"Spoiler Haha BOOKENDSCBT2019 38Buku Ni "
Haha BOOKENDSCBT2019 38Buku ni tebal untuk saya Macam malas nak baca tapi memandangkan Again My Lord Twist jalan ceritanya boleh tahan saya bacauga Dan fuh Emosi turun naik semasa baca buku ni Saya nak benci watak Nur Sarah kerana terlalu sabar tapi bila di fikir semula kasihan uga Nak kata apa kan sebab dia sudah terlalu sayangkan Ku Ammar Buruk manapun layanan Ku Ammar pada dirinya dia tetap mampu bersabar dan bertahan Nur Sarah ialah watak yang sanggup mengorbankan pada dirinya dia tetap mampu bersabar dan bertahan Nur Sarah ialah watak yang sanggup mengorbankan sendiri demi kepentingan orang yang disayangi Saya puji watak Nur Sarah apabila pada mulanya dia mengambil Memilihmu kerana dia Menyentuh hati menyentuh iwa Dah lama tak ada perasaan macam ni bila membaca novel Dah lama tak MEDIAtions Text and Discourse in Media Studies jumpa novel yang mampu buat saya tak boleh letak tepi selagi tak selesaikan pembacaan Yes Saya tidur almost 4 am pagi tadi Semata mata Nursarah dan Ku Ammar Tak boleh nak review panjang because pakai telefon pintar menaip Tapi kuatnya ikatan Nursarah dan Ku Ammar langsung buat saya rasa tak tergugat dengan watak sampingan penambah rasa seperti Lisanina dan 2nd hero tu sorrytak ingat nama pKu AmmarWalaupun tak dapat dinafikan saya sangat menyampah dengan perangai Ku Ammar di permulaan cerita dan mula terbuai di pertengahan cerita dan menyampah kembali dekat hampir hampir hujung cerita tapi kekuatan watak Ku Ammar tetap mendapat tempat di hati sayaNur SarahBagaimana untuk saya describe wataknya Seorang yang sanggup beekorban apa saja untuk Ku Azran bonda dan heritage empire Sehingga sanggup bersuamikan lelaki yang amat menjengkelkan hatinya Seorang yang penyabar yang amat sehingga saya terfikir memang wujud ke watak sebegini di dunia yang nyata lemah lembut tapi ada tegasnya sopan santun dalam dinginnya Bagaimana mampu untuk Ku Ammar takatuh cinta kanBaca buku ni. “Tolong aga bonda dan Heritage” Ku AzranKerana satu amanat daripada arwah suaminya Ku Azran hidup Nur Sarah diserahkan sepenuhnya kepada Bonda Mariam dan Heritage Namun kepulangan waris tunggal Heritage Tengku Ammar Muiz bekas adik iparnya dari pelarian dan secara tiba tiba telah menyebabkan hidup Nur Sarah lintang pukangKeadaan menjadi lebih parah lagi apabila Bonda Mariam membuat keputusan untuk menyatukan mereka berdua Ku Ammar menentang dan Nur Sarah menolak Tetapi kerana satu kesilapan dan demi Heritage Ku Ammar dan Nur Sarah terpaksa akur Kata kata kesat digunakan tanda Ku Ammar langsung tidak bersetuju dengan perkahwinannya“Dengar sini Sarah walaupun kau isteri aku tapi aku tak. Saya rasa sesuai sangat dengan firman ALLAHALLAH BERFIRMAN DALAM SURAH ANKABUT berfirman dalam surah al ankabut 2 3Apakah manusia itu mengira bahawa mereka dibiarkan saja mengatakan Kami telah beriman mereka tidak diuji Dan sesungguhnya kami telah menguji orang orang yang sebelum mereka maka sesungguhnya Allah mengetahui orang orang yang benar dan sesungguhnya Dia mengetahui orang orang yang dusta Ps sepanjang pembacaan saya dua tiga kali saya belek balik nama penulis ni Hanni Ramsul tukar nama penanya kah Mirip sekali gaya penulisannya Apa puncongrats cik penulis Announcement before review N nak ual buku ni for RM20 Pada sesiapa yang berminat boleh lar PM Call me crazy but pada N cerita ni hanya menjadi interesting selepas Ammar berkahwin dengan Lis Walaupun Lis ni stok watak mintak penampar tapi in a way watak dia menjadi penambah perencah to otherwise an okey story Mungkin シャーマンキング 2 juga kerana pada waktu yang sama watak Rizman lebih banyak ditonjolkan Lalu hubungan Ammar dan Sara yang selama ni agak hambar menjadi lebih hidup dengan kehadiran orang ketiga dan keempat ini Sejujurnya N kurang suka dengan Ammar dan Sarah Paling N tak boleh nak terima mudah sungguh mereka berdua percaya dengan kata kata Lis Si Ammar yang kemaruk bercinta dengan Lis tu N boleh faham lar kenapa dia dengan bodohnya percaya dengan Lis Tapi si Sarah yang memang tahu betapa gediknya si Lis tu pun boleh mudah percaya dengan dusta yang sengaja dicipta Aduhai Memilihmu Kerana Dia MKD Berlayar di dalam cerita yang penuh dugaan manusia tidak akan pernah boleh lari dari takdir dan dugaan yang telah diaturkan bagi menguji sejauh mana ketabahan hati seseorang itu Allah tidak membebani seseorang melainkan apa yang terdaya olehnya Sebaris nama Nur Sarah wanita yang sangat cekal dalam mengharungi segala cabaran dalam hidupnya Hidup adalah satu taruhan sama ada berjumpa bahagia atau sebaliknya Perjalanan hidupnya berubah bila menerima Ku Azran menjadi suami Bahagia Nur Sarah cuma seketika bersama Ku Azran kerana ajal yang memisahkan Nur Sarah akur dan pasrah Hidup harus diteruskan dan amanah Ku Azran harus dilaksanakan Heritage dan Bonda Mariam menjadi keutamaan Nur SarahKepulangan Ku Ammar semula kepangkuan Bonda Mariam menjadi titik tolak perubahan yang sangat besar dalam hidup Nur Sarah Ku Ammar tidak senang dengan kewujudan Nur Sarah bekas adik iparnya itu dalam keluarganya Nur Sarah pula tidak selesa tinggal di rumah yang sama dengan Ku Ammar yang terlalu sinis padanya Kerana tidak mahu Nur Sarah pergi meninggalkannya Bonda Mariam mengambil keputusan untuk menyatukan anak sulungnya Ku Ammar dengan Nur Sarah Ku Ammar memberontak tidak setuju kerana di hat Awal2 baca rasa macam dah boleh bagi 4 tapi bila dah habis baca tu tinggal 3eSarah Selalu mengalahsehinggakan hati sendiri yang disakiti Demi menjaga amanat arwah suami dan kerana sayangkan Bonda Mariamsemuanya diturutkan Ada kalanya geram uga bila Sarah ni asyik aga hati orang lain Kritik der Menschenrechte Warum Universalismus und Globalisierung die Freiheit bedrohen Edition JF jeAmmar Ego melangit dan pentingkan diri sendiri Kata menyesal dan sedih sebab dah tinggalkan Bonda Mariam bila merajuk selama 8 tahun tapi boleh pulak fikir untuk tinggalkan Bonda lagi Berulang kalianji nak berubah tapi masih sama ugak Overall cerita memang okey Secara keseluruhan KakChik suka dengan karya ini Normallah ada sikit sikit yang kita tak puas hati Pada awal tu KakChik dah rasa ralat sebab kematian Ku Azran tak dinyatakan Dah hampir suku plot baru tahu sebabnyaIni kisah salin tikar tapi yang kena adi gantinya tempat adiknya Ku Ammar si anak sulung yang menghilangkan diri selama 8 tahun sebab hubungan dengan kekasih hati adiknya Ku Ammar si anak sulung yang menghilangkan diri selama 8 tahun sebab hubungan dengan kekasih hati oleh Bonda Mariam Sepanjang 8 tahun itu dia tak pernah balik walaupun daddy dan adiknya meninggal Kepulangannya pun kerana terpaksa Nak tahu se. Pernah terfikir nak sentuh kau sebab aku ijik Jijik nak sentuh bekas adik kandung aku sendiri” – Ku AmmarNur Sarah pula hanya mampu bersabar dan bersabar Demi amanat dia kena kuat Namun belum dia temui kebahagiaan yang dicari timbul pula isu Ku Ammar ingin mengahwini teman wanitanya Lisanani Hati isteri mana yang tidak terluka Dek tidak mahu membiarkan Ku Ammar hanyut dalam dunia cintanya Nur Sarah rela dimadukan Sudah bermadu hidupnya semakin sengsara dek madunya yang ingin membalas dendam“Buat apa nak membazirkan air mata Sarah Kalau aku adi kau dah lama aku keluar dari rumah ni Kau tak malu ke Orang dah tak suka buat apa kau nak terhegeh hegeh kan Atau kau suka dijadikan alat” Li. .